Tour de France live online volgen met livestream NOS

Tour de France Vandaag zal in Frankrijk de Tour de France gaan starten. Het betreft een bijzondere editie dit jaar omdat de wielerwedstrijd precies 100 jaar bestaat. Dit is dan ook de reden dat Google vandaag een geanimeerd logo heeft geplaatst op de homepage.

De Tour de France zal vandaag gaan starten in Porto-Vecchio, op het Franse eiland Corsica, nog nooit eerder deed de wielerwedstrijd het eiland aan in de afgelopen 100 jaar. De etappe van vandaag gaat van Porto-Vecchio naar de tweede stad van het eiland Bastia, een vlakke rit met een afstand van 212 kilometer. Morgen en overmorgen zal het peloton ook fietsen op het eiland, dinsdag zal het hele evenement zich gaan verplaatsen naar Nice voor een ploegentijdrit. De ronde zal eindigen op zondag 21 juli op de Champs-Élysées.

De favoriet voor de eindzege dit jaar is Christopher Froome die afgelopen jaar nog tweede werd als knecht van winnaar Bradley Wiggins en Alberto Contador. Laatstgenoemde is na Froome de favoriet voor de titel en Cadel Evans uit Australië staat op de derde plaats.

Tour de France Live volgen

In de komende drie weken kun je de Tour de France uiteraard live volgen op Nederland 1 maar net als voorgaande jaren is de wielerwedstrijd ook live te volgen op internet. Door te gaan naar NOS.nl kan de livestream bekeken worden. De etappe van vandaag Porto Vecchio - Bastia begint om 14:30 uur. Op de website kun je niet alleen de live-uitzendingen volgen maar het verslag op de radio is hier eveneens te beluisteren. Verder vind je op de website al het laatste nieuws over de Tour de France, klassementen en reacties in woord en beeld. Er zal dagelijks een live-blog worden bijgehouden door de redactie, dit alles is tevens te volgen op Twitter dor het account @wielrennen te volgen.

Nieuw vergeleken met voorgaande jaren zijn bijdragen van Mart Smeets die terugblikt op de Ronde van Frankrijk van twintig jaar geleden. Diverse verslaggevers van de NOS houden weblogs bij en er is een Tour Top 100. Hier kun je stemmen op honderd historische, door de redactie geselecteerde, momenten. Om de Tour de France te volgen middels een mobiele applicatie kun je terecht op nos.nl/app of je kunt gaan naar de mobiele website m.tour.nos.nl. Er zijn mobiele applicaties beschikbaar voor iOS, Android, Windows Phone en BlackBerry. Zodoende kun je mobiel op de hoogte blijven van het laatste nieuws en alle hoogtepunten en uitzendingen bekijken. Als laatste kun je nog terecht op Teletekst. Live-verslagen, nieuwsberichten, uitslagen en klassementen zijn te vinden op de pagina's 850 tot 878. De Teletekst applicatie download je op nos.nl/ttapp.

Er is ook een applicatie voor iOS uitgebracht door de organisatie van de Ronde van Frankrijk. Ondanks dat deze applicatie een sponsor heeft kan deze niet gratis worden gedownload. De applicatie bevat live-verslagen van minuut tot minuut, resultaten, foto's, video's en meer. Tour de France 2013 voor iOS vind je hier in de App Store van Apple. Er is ook een versie gemaakt voor Android die hier in Google Play gedownload kan worden.

app_tour_de_france_2013

Lees meer over: ,