Top 8 uitbreidingen voor Firefox

Begin deze week liet Mozilla weten de mijlpaal te hebben bereikt van 3 miljard add-on downloads voor browser Firefox, een infographic hierover bekijk je op deze pagina. In een aanvullend bericht heeft Mozilla aanvullende cijfers gedeeld over add-ons.

De meest populaire add-on voor de browser is Adblock Plus waarmee advertenties op websites geblokkeerd kunnen worden. De uitbreiding is al meer dan 166 miljoen keer gedownload en heeft nu 13.5 dagelijkse gebruikers. De tweede plaats is voor Video DownloadHelper om video's van bijvoorbeeld YouTube maar ook foto's lokaal op te slaan.

De uitbreidingen Greasemonkey en Firebug bezetten de vierde en de derde plaats in de top 8. Greasemonkey heeft momenteel 2.8 miljoen dagelijkse gebruikers en Firebug meer dan 3 miljoen, de laatstgenoemde is een uitbreiding gericht op ontwikkelaars waarmee onder andere CSS, HTML en JavaScript van een website live bewerkt kan worden. De andere add-ons zijn: Download Statusbar, NoScript, Personas Plus en DownThemAll.

Meer dan 85 procent van alle gebruikers van de browser heeft minstens een add-on geïnstalleerd, degene die add-ons gebruiken hebben gemiddeld vijf uitbreidingen.

Lees meer over: , ,