Top 313.852 Nederlandse twitteraars

Twirus publiceert op regelmatige basis de lijst van meest actieve Nederlandstalige twitteraars op volgerde van aantal volgers. De laatste keer was in juli en nu is daar een onderzoek gebaseerd op de maand oktober. Sinds juli zijn de plaatsen 1 tm 3 hetzelfde gebleven. Arjan El Fassed staat nog steeds op de eerste plaats gevolgd door DJ Armin van Buuren en DJ Tiësto. Paul de Leeuw staat ook nog in de lijst ondanks dat hij zijn account inmiddels heeft opgeheven. Omdat deze meting de maand oktober betrof, is hij nog wel opgenomen in het overzicht.

De lijst van Twirus telt nu 313.852 gebruikers, dit waren er in juli nog 191.000. Dit zijn gebruikers met een openbaar account die gedurende de maand oktober meerdere tweets in het Nederlands hebben geplaatst. Ook een groot aantal Belgen staat op de lijst, maar vooralsnog is Twitter is Nederland véél populairder dan bij onze zuiderburen.

In de groei sinds het vorige onderzoek zit ook een seizoenseffect. In juli zijn veel mensen met vakantie en twittert men minder als het mooi weer is. De uitspraak dat het aantal twitteraars met 65% is gestegen sinds jullie is dus iets te kort door de bocht.

Om jezelf op te zoeken in de lijst gebruik de onderstaande URL en plaats hierin op het eind je eigen Twitter account. nl.twirus.com/search/tweeplist_okt/gebruikersnaam

Lees meer over: