Top 10 Google logo’s van 2011

Het afgelopen jaar is Google weer druk geweest met het bedenken van allerlei logo's die wereldwijd op de homepages van de zoekmachine werden geplaatst. 2010 was het jaar dat Google het eerste geanimeerde logo plaatste op de homepage, dit jaar werd deze trend doorgezet en volgden er meer mooie en bijzondere geanimeerde logo's. In totaal werden er dit jaar door Google wereldwijd bijna 300 logo's geplaatst.

Tatiana Day

Voor zover bekend waren er geen missers dit jaar maar er was wel een logo die nooit de homepage van de zoekmachine heeft weten te halen maar al wel klaar was. Het ging om een logo in het teken van Tatiana Day, studentendag in Rusland. Het logo zou op 25 januari geplaatst worden maar dit ging niet door omdat een dag eerder er een terroristische aanslag werd gepleegd op de internationale luchthaven in Moskou.

Updates ontvangen

Wil je automatisch op de hoogte worden gebracht van nieuwe logo's dan kun je terecht op Twitter, Facebook en Google+. Daarnaast is er een pagina met de meest recente doodles.

Top 10 doodles 2011

10. Kerst - 22 december (Geanimeerd)

De meest recente geanimeerde doodle staat op het moment van schrijven nog op de homepage vanwege de feestdagen. Het betreft het meest uitbundige logo vanwege de feestdagen ooit gemaakt door Google. Een werkende kopie is hier te bekijken.

Google Doodle:

Doodle categorie: Kerst

9. John F. Kennedy - 20 januari

Google plaatste het onderstaande logo begin dit jaar omdat het 50 jaar geleden was dat de inauguratie van John F. Kennedy plaatsvond. Kennedy was van 22 januari 1961 tot en met 22 november 1963 president van de Verenigde Staten.

Google Doodle:

Doodle categorie: Politiek / Verkiezingen

8. Les Paul - 9 juni (Geanimeerd)

Het logo ter ere van Les Paul was het eerste logo op de homepage waarmee je zelf muziek kon maken. Het betrof een gitaar en gebruikers in de Verenigde Staten hadden de optie om hun creativiteit ook op te slaan. Uit een onderzoek bleek dat het logo wereldwijd zo'n 268 miljoen dollar aan verloren werktijd heeft gekost. Een kopie bekijk je hier.

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen: Muzikanten, choreografen, etc.

7. Maansverduistering - 15 juni

Op 15 juni plaatste Google het onderstaande logo vanwege de Maansverduistering. Het bijzondere was in dit geval is dat in het logo gedurende de avond de maansverduistering live was te volgen. Een werkende kopie van het logo is hier te bekijken.

Google Doodle:

Doodle categorie: Ruimtevaart / Heelal

6. Crystal Palace Exhibition - 1 mei (Geanimeerd)

Dit logo werd geplaatst omdat het 160 jaar geleden was dat de eerste wereldtentoonstelling werd georganiseerd. Door met de muis over het logo heen te bewegen konden diverse animaties bekeken worden. Een kopie van het logo hier.

Google Doodle:

Doodle categorie: Wereldtentoonstellingen

5. Charlie Chaplin - 16 april (Geanimeerd)

Vanwege de geboortedag van Charlie Chaplin ging Google helemaal los en maakte een heuse film die wereldwijd werd geplaatst. Het volledige team Doodlers werkte aan deze video mee. Een werkende kopie van de doodle is hier te bekijken.

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen: Filmregisseurs en acteurs

4. Earth Day - 22 april (Geanimeerd)

Een mooi interactief logo in het teken van Earth Day, oftewel de dag van de Aarde. De animaties verwerkt in de doodle waren te activeren door met de muis over een van de dieren te bewegen. Een werkende kopie van het logo is hier te bekijken.

Google Doodle:

Doodle categorie: Earth Day

3. Jules Verne - 8 februari (Geanimeerd)

Begin dit jaar plaatste Google het onderstaande logo ter ere van de geboortedag van Jules Verne. Speciaal hiervoor werd de onderzeeër Nautilus uit het boek 'Twintigduizend mijlen onder zee' nagemaakt. Aanvullend op het onderstaande logo werd er zelfs een beeldvullende variant gemaakt. Een werkende kopie is hier te bekijken.

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen: Schrijvers en dichters

2. Freddie Mercury - 4 september (Geanimeerd)

Ter ere van de 65ste geboortedag van Freddie Mercury, bekend als de zanger en 'frontman' van de groep Queen maakte Google het onderstaande logo.

Een kopie van de doodle is hier te bekijken.

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen: Muzikanten, choreografen, etc.

1. Stanislaw Lem - 23 november (Geanimeerd)

De absolute nummer 1 van 2011 was het logo ter ere van de geboortedag van de Poolse schrijver Stanislaw Lem. Het ging om een interactief logo die de volledige homepage van de zoekmachine in beslag nam. De doodle verscheen niet op de Nederlandse homepage. Een volledig werkende kopie van de doodle is hier te bekijken.

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen: Schrijvers en dichters

Alle logo's

Naast deze top 10 waren er natuurlijk nog veel meer mooie doodles dit jaar. Een overzicht van alle logo's die Google geplaatst heeft sinds 1998 is hier te bekijken.

Lees meer over: , ,