Tool om afbeeldingen op maat te maken voor social media

Indien je actief bent op diverse sociale netwerken zoals Twitter, Google+, Pinterest, LinkedIn en Facebook en op websites zoals YouTube en Vimeo dan krijg je, zeker als bedrijf te maken met profielafbeeldingen die per website verschillende afmetingen hebben. Het gaat dan om bijvoorbeeld kleine profielfoto's en grotere coverafbeeldingen.

De website www.autreplanete.com springt hier handig op in. Op de website kun je eenvoudig een sociaal netwerk of een andere bekende website selecteren om hier afbeeldingen met direct de juiste afmetingen voor te maken. Na het selecteren van een bepaalde afbeelding zoals een coverfoto voor Facebook wordt er getoond waar deze aan moet voldoen en kan er een gewenste afbeelding worden geĆ¼pload door deze in het venster te slepen. Na het uploaden van een afbeelding kan deze makkelijk op maat gesneden worden, eventueel de afbeelding draaien of de afbeelding spiegelen kan ook.

Daarnaast is er de mogelijkheid om diverse filters toe te voegen en de kleuren te bewerken. Zodra je klaar bent kan de afbeelding worden opgeslagen als PNG of JPG.

social_media_1

social_media_2