Tool van Microsoft om een applicatie te maken voor Windows 8

Windows 8 logoMicrosoft Nederland heeft een nieuw initiatief gelanceerd met App in a Snap, een tool om mensen die geen technische kennis hebben te helpen om een applicatie te ontwikkelen voor Windows 8. Het gaat in dat geval om een applicatie die gebaseerd wordt op een RSS-feed van een website of blog en gemaakt kan worden in vier stappen aan de hand van een template en enkele tutorials. Het bedrijf denkt met deze service juist de niet-ontwikkelaars enthousiast te maken voor applicaties voor Windows 8. App in a Snap wil de app-tegenhanger zijn van gratis platformen zoals bijvoorbeeld WordPress of Tumblr.

"Naast de typische apps die iedereen zou moeten hebben, zoals de NS-app of de app van Nu.nl, hopen we vooral ook dat mensen apps maken die een specifieke doelgroep aanspreken. Met een Windows 8 app breng je de inhoud van blogs of websites meteen naar Windows 8 desktops, laptops en tablets. Zo vergroot je het bereik van je content enorm." zo geeft Gerard Verbrugge aan, Microsoft Developer en Platform Evangelist.

App in a Snap neemt je in een video-tutorial of PDF mee in het bouwen van een applicatie. Het enige wat je hoeft te doen is de RSS feed van een blog, of een combinatie van RSS-feeds van een aantal blogs of websites in de template te verwerken, een paar details te veranderen en in principe is de applicatie dan klaar om gepubliceerd te worden. Inmiddels zijn er al diverse applicaties gemaakt met de App in a Snap template beschikbaar in de Windows Store van Microsoft zoals de Kookrecepten- en de Royalty nieuws-applicatie.

Meer informatie plus de video┬┤s en de tutorials op aka.ms/AppinaSnap-Pblogs. Op dit moment zijn er meer dan 78.000 applicaties beschikbaar voor het besturingssysteem.

kookrecepten_windows_8

Lees meer over: , ,