Tool maakt betaalde applicaties Windows 8 gratis

Sinds deze maand is er een tool beschikbaar gekomen op diverse websites waarmee proefversies van betaalde applicaties uit de Windows Store voor Windows 8 omgezet kunnen worden naar volledige versies die dan gratis zijn te gebruiken. Ook is het met de tool mogelijk om Windows 8-applicaties buiten de Windows Store om in te installeren.

Om met de tool een applicatie gratis te gebruiken dient de applicatie wel over een trial-modus te beschikken. Een proefversie van een applicatie bevat doorgaans beperkte functionaliteit of kan na een aantal dagen niet meer gebruikt worden. Omdat echter wel de volledige versie wordt gedownload kan de tool de volledige versie gratis activeren.

Om een proefversie van een applicatie te kraken moet deze eerst worden gedownload vanuit de Windows Store. Daarna kan in een lijst met programma's de desbetreffende applicatie worden geselecteerd en de volledige versie worden geactiveerd middels een simpele druk op de knop. Tweakers.net heeft de tool getest met een aantal applicaties waaronder twee Angry Birds-games en Microsofts arcade-racegame Reckless Racing.

Microsoft laat weten in een reactie de kwestie momenteel te onderzoeken, voor zover bekend is het de eerste keer dat de beveiliging van de Windows Store is omzeild.

Lees meer over: ,