Tool Google Analytics om te upgraden naar Universal Analytics beschikbaar

Tool Google Analytics om te upgraden naar Universal Analytics beschikbaar

Recent kondigde Google aan dat er een mogelijkheid beschikbaar zou worden gesteld om bestaande properties in Google Analytics over te zetten naar Universal Analytics. Het bedrijf is nu begonnen met het beschikbaar maken van deze tool om eenvoudig te upgraden. Om te bekijken of je al over de tool beschikt ga je naar de instellingen in Google Analytics en controleer of er in de middelste kolom (Property) bovenaan de mogelijkheid staat om te gaan upgraden. Klik dan op 'Universal Analytics-upgrade' om door te gaan.

analytics_upgrade_1

Op de pagina die volgt kan dan de upgrade worden gestart door onderaan op de knop Overzetten te klikken. De eerste stap zal dan gestart worden en het overzetten naar Universal Analytics zal 24 tot 48 uur in beslag gaan nemen. Nadat de overdracht is afgerond worden de gegevens verwerkt met de Universal Analytics-technologie.

De tweede stap is dan om de nieuwe trackingcode te plaatsen op de betreffende website en eventuele andere gebruikte codes bijvoorbeeld voor het meten van bestellingen of downloads te vervangen. Alle tot op heden verzamelde gegevens blijven gewoon behouden, achteraf weer terugschakelen naar de klassieke versie van Analytics kan niet.

Uiteindelijk moeten alle properties overgezet worden naar Universal Analytics, daarom zal het bedrijf op een gegeven moment alle properties automatisch gaan upgraden en zal 'Classic Analytics' definitief komen te vervallen. De verschillende fases die in de komende tijd zullen worden uitgevoerd staan beschreven in het helpcentrum van Google Analytics.

analytics_upgrade_2

analytics_upgrade_3

analytics_upgrade_4

Lees meer over: ,