Tool Facebook om vrienden toe te voegen aan lijst met kennissen

Vorig jaar kwam Facebook met onder andere een nieuwe 'Goede vrienden' list en een nieuwe 'Kennissen' lijst om zodoende meer berichten te zien van goede vrienden en minder berichten van kennissen die je misschien niet zo goed kent. Om het selecteren van kennissen wat eenvoudiger te maken heeft het sociale netwerk een nieuwe tool bedacht die op hetmoment van schrijven alleen beschikbaar is in het Engels.

Vrienden selecteren

De tool is te vinden door naar de pagina 'Friends' te gaan en te klikken op Acquaintances. Klik daarna aan de rechterkant op de link 'See all suggestions'. Er komt dan een overzicht in beeld met vrienden waarmee je de laatste tijd weinig contact hebt gehad.

Door op de foto's te klikken selecteer je vrienden die je wilt toevoegen. Klik dan als je klaar bent met het selecteren van vrienden onderaan op de knop 'Add to Acquaintances'. Berichten van deze vrienden worden dan minder vaak getoond in het nieuwsoverzicht, vrienden die je toevoegt aan deze lijst krijgen uiteraard hier geen melding van.

Grappig genoeg komt er na het toevoegen van vrienden aan de lijst wel een pagina in beeld waarop gevraagd wordt of je direct een bericht wilt plaatsen om andere gebruikers te wijzen op deze nieuwe mogelijkheid. Dit kan ook overgeslagen worden.

Lees meer over: