Toegang tot Facebook binnen Gmail

Facebook kan gekoppeld worden met Skype, met Windows Live Messenger maar ook met Gmail. Als je nu vaak Gmail opent hebt staan dan is het best handig om hier even te kunnen kijken naar de laatste Facebook updates. Het tonen van Facebook updates binnen Gmail is redelijk eenvoudig en instellen gaat als volgt.

Er is een Gmail Labs experiment genaamd 'Willekeurige gadget toevoegen via URL'. Met het experiment wordt een tabblad toegevoegd aan de instellingen om hier vervolgens gadgets op te geven die worden geplaatst in de linkerkolom.

Om Facebook updates te tonen is dit experiment vereist. Ga hiervoor naar de instellingen en klik vervolgens op het tabblad 'Labs'. Schakel dan het experiment 'Willekeurige gadget toevoegen via URL' en druk bovenaan op de knop 'Wijzigingen opslaan'.

Nadat je het experiment hebt ingeschakeld ga je opnieuw naar de Instellingen van Gmail. Klik dan op het tabblad 'Gadgets'. Vul hier in het veld onder 'Een gadget via de URL toevoegen:' de onderstaande URL van de Facebook gadget in.

http://hosting.gmodules.com/ig/gadgets/file/104971404861070329537/facebook.xml

Nadat je op de knop Toevoegen hebt gedrukt wordt de Facebook gadget toegevoegd aan de linkerkolom. Klik dan op Facebook of de 'Expand' link. Je ziet dan aan de rechterkant Facebook verschijnen met een knop om in te loggen. Er moet nu eerst toegang ingesteld worden om updates te kunnen tonen. Klik op de knop om in te loggen. Nadat toegang succesvol is ingesteld is de news feed plus de wall te zien binnen Gmail.

Lees meer over: , , ,