Timeline Facebook pagina’s vanaf vrijdag definitief

Eind februari maakte Facebook Timeline voor pagina's beschikbaar en direct werd daarbij gezegd dat op 30 maart alle pagina's automatisch worden overgezet naar het nieuwe design. 30 maart is aanstaande vrijdag dus als je nog geen aandacht hebt geschonken aan Timeline dan ben je nu nog op tijd om hier naar te kijken. Facebook liet onlangs nog weten dat een week na de introductie al 8 miljoen pagina's waren overgestapt op het nieuwe design, in totaal zijn er ongeveer 37 miljoen pagina's.

Omslagfoto

Belangrijk om als eerste rekening mee te houden zodra je overstapt op het nieuwe design is de grote omslagfoto bovenaan de pagina. Deze is 851 x 315 pixels. Je mag hier echter geen prijzen of aanbiedingen in opnemen, het plaatsen van gegevens zoals een URL, e-mailadres of een postadres is niet toegestaan evenals een verwijzing naar de Like knop. Overigens is de profielfoto op de pagina binnen de omslagfoto 180 bij 180 pixels.

Tabs

Maak je momenteel gebruik van een landingspagina dan zal deze vanaf aanstaande vrijdag komen te vervallen. Je mag namelijk geen tab meer instellen waarop bezoekers van de pagina standaard binnenkomen. Het toevoegen van een tabblad kan nog wel maar als je hier iets mee wilt zul je hier naar moeten verwijzen vanuit een bericht of vanaf een website rechtstreeks naar moeten linken. De content van een tabblad mag maximaal 810 pixels breed zijn. Als je een tabblad hebt toegevoegd wordt deze als thumb geplaatst op de pagina (maximaal 4 tabs direct in beeld), deze thumb is precies 111 bij 74 pixels.

Vastpinnen

Nieuw is ook het kunnen vastpinnen van berichten. Zodoende kun je belangrijke berichten bovenaan de Timeline uitlichten, een bericht blijft maximaal 7 dagen staan. Er nu ook een mogelijkheid voor fans om rechtstreeks contact op te nemen, dit was eerst niet mogelijk.

Administratiepanel

Na het overschakelen zal er een volledig nieuw Administratiepanel bovenin worden getoond. In dit gedeelte zie je alle belangrijke zaken die met de pagina te maken hebben zoals nieuwe vind-ik-leuks, statistieken, berichten en paginatips. Het Administratiepanel kan verborgen worden en later weer geopend worden middels de knop rechtsboven.

Lees meer over: