Tieners nu ook van harte welkom op Google+

Tot op heden was het zo dat je om een Google+ profiel aan te maken minimaal 18 jaar moest zijn. Bradley Horowitz, Vice President, Product Management, Google+ laat nu op het sociale netwerk weten dat er een aantal aanpassingen zijn doorgevoerd waardoor nu ook tieners van harte welkom zijn op Google+. In de meeste landen ligt de grens op 13 jaar om een profiel aan te maken echter in Nederland ligt de grens op 16 jaar.

Aanpassingen

Zoals gezegd zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd gericht op veiligheid en privacy. Als eerste zal het zo zijn dat als een tiener een bericht gaat plaatsen en deze openbaar deelt of kiest voor Uitgebreide kringen er eerst een waarschuwing verschijnt.

Verder mogen alleen gebruikers die zich bevinden in de kringen van tieners standaard communiceren en berichten met hen delen en als laatste is er een wijziging gericht op Hangouts. Op het moment dat een tiener deelneemt aan een Hangout en er een vreemd persoon bij komt die niet in de kringen zit van de tiener dan zal Google+ automatisch de tiener tijdelijk verwijderen. De tiener heeft dan wel de optie om weer deel te nemen.

In het nieuwe veiligheidscentrum van Google+ is meer informatie te vinden. Dankzij deze aanpassingen komt het sociale netwerk beschikbaar voor een nieuwe groep gebruikers.

Lees meer over: ,