Ticker Facebook komt pas in beeld vanaf 100 vrienden

Het is al een tijdje geleden dat Facebook de Ticker lanceerde en inmiddels zou je toch verwachten dat elke gebruiker over deze toevoeging beschikt. De Ticker wordt geplaatst aan de rechterkant en bevat activiteiten van vrienden die op dat moment plaatsvinden zodat je eventueel direct hierop kan inspelen. Dat is echter niet het geval en diverse gebruikers vragen zich af hoe dit kan. Facebookblog.nl heeft ontdekt wat de reden hierachter is, want na enig speurwerk blijkt namelijk dat de Ticker alleen verschijnt als je 100 vrienden of meer hebt. Het sociale netwerk is behoorlijk streng wat betreft deze grens want zodra je terugvalt naar 99 vrienden zal ook direct de Ticker weer verdwijnen.

Activiteit

Hoewel Facebook zelf wel in het helpcentrum aangeeft dat de functionaliteit alleen bedoeld is voor mensen die een bepaald niveau van activiteit halen wordt er nergens gezegd dat er daadwerkelijk een grens hiervoor bestaat van 100 vrienden.

Het is misschien ook wel zo dat degene die de Ticker momenteel nog niet hebben misschien niet al te droevig hoeven zijn. Er is veel kritiek op de Ticker en onlangs werd bekend dat er sponsored stories (reclame) zullen gaan opduiken tussen de updates.

Lees meer over: