Thanksgiving zorgt voor druktse dag ooit op Instagram

Thanksgiving zorgt voor druktse dag ooit op Instagram

Afgelopen donderdag werd in de Verenigde Staten Thanksgiving gevierd en deze dag is voor Instagram de drukte dag ooit geworden. Door alle gebruikers in de Verenigde Staten werden veel foto's en video's gerelateerd aan de nationale feestdag geüpload.

Tevens viel Thanksgiving gelijk met het feest Hanukkah (Thanksgivukkah) wat ongetwijfeld ook heeft bijgedragen aan de hoeveelheid foto's en video's afgelopen donderdag. Dat beide feesten samenvallen komt eigenlijk haast nooit voor en de eerste keer dat beide feesten weer samen gaan vallen zal pas gaan gebeuren over meer dan 70.000 jaar.

Helaas is het zo dat Instagram verder geen cijfers heeft gedeeld, dit in tegenstelling tot afgelopen jaar. Afgelopen jaar werden er op het hoogtepunt 226 foto's per seconde geüpload naar Instagram, op dat moment was de mogelijkheid om video's te maken nog niet aanwezig. In totaal werden er meer dan 10 miljoen foto's gerelateerd aan Thanksgiving online gedeeld. Alle op dat moment bestaande records van Instagram werden gebroken.

De pagina met statistieken van Instagram is verder ook nog niet bijgewerkt.

Lees meer over: ,