Thanksgiving logo van Google

Google Doodle:

Doodle categorie: Thanksgiving

Op donderdag is het Thanksgiving in de Verenigde Staten, een nationale feestdag die jaarlijks op de vierde donderdag van november wordt gevierd. Dit jaar is Google net als afgelopen jaar vroeg met het plaatsen van een doodle. Het gaat dit keer om een interactief logo waarin je zelf de kalkoen (het is immers traditie om op Thanksgiving Day kalkoen te eten) kunt versieren door op verschillende punten te klikken met de muis.

Het is direct de eerste keer dat Google sociaal netwerk Google+ gebruikt in een logo want nadat je de kalkoen hebt opgetuigd kun je middels een druk op de knop je creatie direct delen op het sociale netwerk. Daarnaast is er wel een optie m een verkorte link te maken voor iedereen die niet actief is op Google+ en toch graag het logo willen delen.

Omdat het echt een feestdag betreft die voornamelijk in de Verenigde Staten gevierd wordt is het logo dan ook alleen daar op de homepage van de zoekmachine te zien.

Kopie en logo's van de afgelopen jaren

Hieronder zie je een video van het logo, een werkende kopie is hier te bekijken, op deze pagina zie je tevens alle logo's die Google in de afgelopen jaren plaatste.

Lees meer over: ,