Thanksgiving 2012 logo van Google en eerdere doodles

Google Doodle

In de Verenigde Staten wordt vandaag Thanksgiving gevierd, een nationale feestdag die altijd op de vierde donderdag van november valt. Het is een dag waarop dank wordt gezegd (traditioneel aan God) voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen.

Thanksgiving wordt doorgaans gevierd met de gehele familie en daarom legt men grote afstanden af om deze dag met elkaar te kunnen vieren. Omdat de feestdag altijd op een donderdag valt, is het vaak zo dat werknemers ook de vrijdag vrij krijgen van werkgevers. Deze dag wordt dan vaak gebruikt om inkopen te doen voor de feestdagen en vanwege de enorme drukte wordt deze dag in de Verenigde Staten ook wel Black Friday genoemd.

Alle Google logo's voor Thanksgiving

Sinds 1998 plaatst Google in de Verenigde Staten al speciale doodles op de homepage vanwege Thanksgiving. Afgelopen jaar werd er nog een geanimeerde kalkoen op de homepage van de zoekmachine geplaatst, deze bleef 48 uur staan. In 2010 begon Google twee dagen van te voren al met het plaatsen van logo's, elk logo verwees naar een aantal recepten van TV chef Ina Garten. In de doodle gebruikt in 2008 werd door Google nog een Triforce verwerkt. Ook werden er door Orkut en Gmail in het verleden doodles geplaatst.

Een volledig overzicht met alle logo's bekijk hier. Hierboven zie je de doodle van Google die vandaag op de Amerikaanse homepage van de zoekmachine is te bewonderen.

Landingspagina

Speciaal voor Thanksgiving heeft Google voor alle gebruikers in de Verenigde Staten een pagina ingericht. Op de pagina worden diverse zoekfuncties uitgelicht waaronder het zoeken naar recepten, het zoeken naar vluchten en het zoeken naar producten. Ook wordt op de pagina voor deze feestdag de Hangout functionaliteit van Google+ gepromoot.

Lees meer over: ,