Testversie Windows Blue uitgelekt op internet

windows_8_blue Een vroege testversie van Windows Blue is afgelopen weekend uitgelekt op internet, build 9364. Het betreft alleen een 32-bit versie van 2.63 GB groot die waarschijnlijk afkomstig is uit Frankrijk en inmiddels door diverse gebruikers is geïnstalleerd.

Uit eerste screenshots die online zijn geplaatst blijkt dat de tegels op het startscherm van het besturingssysteem zowel kleiner als groter gemaakt kunnen worden dan nu het geval is met de live tiles in Windows 8. Een tegel zal dan twee keer zo groot worden. Ook is te zien in de screenshots dat twee verschillende applicaties naast elkaar gedraaid kunnen worden waarbij beide applicaties evenveel ruimte innemen op het scherm. Er zijn tevens meer nieuwe opties toegevoegd voor het aanpassen van kleuren in Windows en er zijn nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan de instellingen binnen de Metro-interface.

In deze testversie is Internet Explorer 11 opgenomen. In de nieuwe versie van de browser is een feature gespot om tabbladen te kunnen synchroniseren, iets wat bijvoorbeeld al langer kan met Google Chrome. Op deze manier kunnen openstaande tabbladen op andere apparaten weer geopend worden. Mogelijk dat Windows Phone ook een dergelijke feature in de toekomst gaat krijgen om zodoende verder te kunnen surfen op een telefoon.

Aan de rechterbalk onder apparaten is een 'Play' knop toegevoegd en onder Delen is een optie toegevoegd om een screenshot van het startscherm te maken. Er is een rekenmachine toegevoegd evenals een wekker en een geluidsrecorder. Wat betreft de rekenmachine zijn er meerdere weergaven zoals Standaard en Wetenschappelijk. Een aantal screenshots plus een video waarin te zien is hoe door naar beneden te swipen een overzicht van alle applicaties in beeld komt. Eind vorige maand was er nog het bericht dat Windows Blue tegen het einde van de zomer uit zal worden gebracht door Microsoft.

windows_blue_1

windows_blue_2

windows_blue_3

windows_blue_4

windows_blue_5

windows_blue_6

windows_blue_7

windows_blue_8

windows_blue_9

Lees meer over: ,