Testversie Firefox voor Windows 8

Testversie Firefox voor Windows 8

Er is een eerste publieke betaversie uitgebracht door Mozilla van Firefox voor Windows 8. Het is inmiddels twee jaar geleden dat Mozilla plannen aangekondigde voor een versie van Firefox voor de Metro-interface van Windows 8, sinds dat moment liep de ontwikkeling veel vertraging op en werd de release meerdere keren uitgesteld. De betaversie van Firefox voor Windows 8 is geoptimaliseerd voor touchscreens en kan hier worden gedownload.

Een belangrijke feature van de browser is het startscherm, te zien na het openen van de browser in de Metro-interface. Het scherm toont links een overzicht van de meest bezochte websites, rechts staan de bookmarks en de adresbalk is onderin te vinden. Rechts onderin staat een knop om de instellingen van de browser te openen. Er is ook ondersteuning voor de snap functie van het besturingssysteem waardoor de browser naast een andere app geopend kan worden. Via de Charms-balk van Windows kunnen websites gedeeld worden.

De definitieve versie staat gepland voor 18 maart maar gezien de diverse keren dat de release al werd uitgesteld kan het goed zijn dat ook deze datum niet haalbaar blijkt te zijn.

firefox_windows_8

Lees meer over: , , ,