Testcircuit Top Gear toegevoegd aan Google Street View

Het bekende testcircuit van het Britse televisieprogramma Top Gear is toegevoegd aan Google Street View. Speciaal voor de gelegenheid is The Stig, de mysterieuze coureur uit het programma, gaan racen op het circuit in een Mercedes-Benz SLS AMG Black. Terwijl The Stig druk bezig was met racen reed een medewerker van Google in de Street View auto rond om foto's te maken. Een video van het gehele spektakel zie je hierboven staan.

Het testcircuit van het autoprogramma is te vinden op het vliegveld Dunsfold Park Aerodrome gelegen in het dorp Dunsfold. Dunsfold Park Aerodrome is een voormalig militair vliegveld, tegenwoordig nog maar beperkt in gebruik. Op het vliegveld is tevens in een grote loods de studio van Top Gear gevestigd waar altijd de opnames plaatsvinden.

Het testcircuit van Top Gear is niet het eerste circuit toegevoegd aan Google Street View, eerder werden er onder andere al beelden toegevoegd van de Indianapolis Motor Speedway, een circuit gelegen in de plaats Speedway ten noordwesten van de stad Indianapolis in de Verenigde Staten. Sinds 2011 kan al het Circuit Park in Zandvoort digitaal worden bekeken evenals de circuits Laguna Seca in Californië en Monza in Italië.