Test Facebook voor Android met automatisch uploaden foto’s

Facebook test momenteel binnen de applicatie van het sociale netwerk voor Android een functie Photo Syncing waarmee gemaakte foto's direct naar Facebook worden geüpload, de functie is vergelijkbaar met een functie in de applicatie van Google+ voor Android.

Zodra ingeschakeld worden foto's automatisch naar Facebook gestuurd maar niet direct geplaatst, foto's blijven privé en worden eerst in een apart album gezet zodat je later zelf handmatig kunt kiezen welke foto's je op het sociale netwerk wilt delen met vrienden. Afhankelijk van een aantal factoren, denk aan de batterij, worden de foto's in principe direct verstuurd, via de instellingen kan de functie uitgeschakeld worden. Ook kan er ingesteld worden dat foto's alleen worden geüpload als je bent verbonden met een WiFi netwerk.

Photo Syncing is momenteel beschikbaar voor een kleine groep gebruikers van de nieuwste versie van de applicatie voor Android heeft Facebook laten weten maar het is nog niet duidelijk of en wanneer de feature naar alle gebruikers zal worden uitgerold. Er is wel een pagina met informatie in het Engels over de functie in het helpcentrum te vinden.