Test Facebook om berichten uit te lichten tegen betaling uitgebreid

In mei dit jaar bleek dat Facebook onder een kleine groep gebruikers een optie aan het testen was om tegen betaling berichten te promoten. Met de optie kun je als gebruiker betalen om een belangrijk bericht uit te lichten om er zodoende zeker van te zijn dat vrienden het bericht wel echt zien. Een vergelijkbare optie is sinds eind mei dit jaar beschikbaar voor eigenaren van pagina's bij het plaatsen van nieuwe berichten.

Het sociale netwerk is op dit moment bezig met het verder uitbreiden van de test en steeds meer gebruikers zien deze mogelijkheid als link onder berichten staan. Screenshots die tot op heden opduiken van de feature tonen verschillende prijzen, onder andere 6,30 dollar. In een eerdere screenshot was een prijs van 2 dollar te zien. Wat betreft betaling lijkt dit te kunnen met verschillende creditcards zoals en PayPal. In de onderstaande video wordt de nieuwe mogelijkheid in het kort gedemonstreerd.

Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers momenteel over deze optie beschikken en of dit uiteindelijk doorgevoerd zal worden voor alle gebruikers van het sociale netwerk.

Lees meer over: ,