Test Facebook: Gratis Wi-Fi na inchecken op pagina

Facebook test met een kleine groep bedrijven het aanbieden van gratis Wi-Fi aan klanten in ruil voor inchecken op de pagina op het sociale netwerk van het betreffende bedrijf.

De bedrijven die meedoen aan de test van Facebook hebben een gratis router ontvangen die ze zelf moeten gaan aansluiten. Klanten die dan bijvoorbeeld een winkel bezoeken en graag gebruik willen maken van de gratis verbinding moeten dan eerst inchecken op de Facebookpagina van de betreffende winkel, daarna mag er dan gratis gebruik worden maken van de internetverbinding. In diverse gevallen is het tegenwoordig zo dat om gebruik te maken van een internetverbinding er eerst gegevens ingevuld moeten worden zoals een e-mailadres of een telefoonnummer.

Op deze manier is toegang krijgen een stuk eenvoudiger en tevens is het goed voor de pagina van het bedrijf op Facebook. In de statistieken kan bekeken worden hoeveel gebruikers op deze manier hebben ingecheckt. Vooralsnog betreft het een experiment en het is wat dat betreft nog niet zeker dat dit op korte termijn breder uitgerold zal worden.

Lees meer over: ,