Terugkeer Andre Kuipers naar aarde live online volgen

Nadat hij bijna zes maanden in de ruimte is geweest zal morgen Astronaut André Kuipers weer terug keren naar de aarde. Het zal voor het eerst zijn dat zowel het vertrek als de landing live te volgen is op televisie. Als eerste zal vanavond om 22:05 uur een uitzending zijn op Nederland 1 en op NOS.nl waarin presentator Rob Trip zal terugkijken met diverse deskundigen op het verloop van de ruimtereis en er zal alvast even vooruitgeblikt worden.

Live volgen

Wil je helemaal niets missen dan zul je er vroeg bij moeten zijn zondagochtend. Kuipers zal samen met twee andere astronauten vroeg vertrekken. Vanaf 06:18 uur kan het afscheid van de astronauten en de aansluitende loskoppeling van de Sojoezcapsule live gevolgd worden op Journaal24 en uiteraard kan volgen ook op de website van de NASA.

De daadwerkelijke landing van de capsule in de steppe van Kazachstan kan dan live gevolgd worden tussen 09:30 uur en 10:30 uur via de hierboven genoemde kanalen. De landing is tevens live op televisie te volgen op Nederland 1. Direct na de landing zal Kuipers mits alles is goed gegaan direct een eerste korte reactie geven. Om te herstellen zal Kuipers daarna voor drie weken naar de Verenigde Staten vertrekken. Als laatste is 's avonds om 18:10 uur op Nederland 1 en op NOS.nl een uitgebreide terugblik te zien.

Laatste Tweet

Enkele momenten geleden plaatste Kuipers zijn allerlaatste bericht op Twitter vanuit het Internationale ruimtestation met de onderstaande foto. Zo vliegen ze morgen terug.

Lees meer over: