Terugblik: 1 april grappen Google van afgelopen jaar

Aankomende maandag is het weer 1 april en het is de verwachting dat Google net als voorgaande jaren weer met de nodige grappen en grollen zal gaan uitpakken. Hieronder een kleine terugblik op alle grappen die afgelopen jaar werden bedacht door Google.

NASCAR

Afgelopen jaar pakte het bedrijf ook aardig uit door te komen met een zelfrijdende auto in samenwerking met NASCAR. Met de zelfrijdende auto die enkele jaren geleden werd gepresenteerd waren al veel kilometers afgelegd en Google liet weten dat het moment aan was gebroken om met de auto's te gaan racen. De naam van het team was Google Racing. Medeoprichter Sergey Brin was zelfs te zien in een raceauto en op de homepage van de zoekmachine werd de knop I'm Feeling Lucky aangepast naar I'm Steering Lucky.

YouTube

Naast de samenwerking met NASCAR werd afgelopen jaar ook Google Street Roo geïntroduceerd, een bijzonder initiatief om nieuwe beelden te schieten van het binnenland van Australië voor Street View. Bijzonder omdat hiervoor 1000 rode reuzenkangoeroes met camera's zouden worden ingezet. Dan kwam er een leuke aanbieding van YouTube, alle video's op de website op DVD... Na het bestellen van The YouTube Collection op de website zouden er 175 vrachtwagens bij je thuis komen om de hele collectie af te leveren.

Chrome, Analytics en Google Maps

Het team van browser Google Chrome kwam met Multitask Mode waarmee je een tweede muis tot je beschikking kreeg en het team van Analytics kwam met een nieuwe muzikale feature in de statistiekendienst evenals Interplanetary Reports. Google Maps kwam met Google Maps 8-bit for NES en wellicht was dit nog wel de leukste grap van afgelopen jaar, een prachtige versie van de kaartendienst met nog mooiere low-res graphics en een gave soundtrack. Helaas is deze 8-bit NES versie van de kaartendienst niet meer beschikbaar.

Overzicht

Een overzicht van alle grappen van Google van afgelopen jaar evenals alle andere grappen van het bedrijf sinds 2000 bekijk je hier: 1 april grappen Google. Aanstaande maandag zullen alle nieuwe grappen van Google aan dit overzicht worden toegevoegd.

Lees meer over: ,