Terugblik: 1 april grappen van Google 2013

Terugblik: 1 april grappen van Google 2013

Dinsdag is het 1 april en traditie is inmiddels dat Google dan ook weer met de nodige grappen komt. Afgelopen jaar ging het bedrijf ook weer helemaal los onder andere met de introductie van Google Nose, een nieuwe toevoeging voor de zoekmachine. Google Nose was een feature om te zoeken op basis van geur (want ruiken is geloven), een foto van de feature in actie zie je hierboven. Na het uitvoeren van specifieke zoekopdrachten zoals bijvoorbeeld 'Natte hond' kwamen een aantal knoppen beschikbaar aan de rechterkant naast de zoekresultaten, Ruiken en Delen. Na het klikken op Ruiken was het de bedoeling om zo dicht mogelijk met je neus bij je beeldscherm te gaan zitten om de geur te ruiken.

Verder kwam Gmail met Gmail Blue, een blauwe versie van de maildienst en Google Street View introduceerde SCHMICK. Met SCHMICK was het mogelijk om je eigen huis op Street View te decoreren, zo kon de Big Ben bijvoorbeeld op je dak worden geplaatst. YouTube kondigde afgelopen jaar een verkiezing aan om de beste video ooit te selecteren, de videowebsite zou offline gaan gedurende de periode benodigd om de winnaar te kiezen. De verwachting was dat de winnende video in het jaar 2023 zou worden aangekondigd.

Alle 1 april grappen van Google

Een overzicht van alle grappen van vorig jaar en voorgaande jaren sinds 2000 bekijk je op deze pagina. Dinsdag zullen alle nieuwe grappen aan dit overzicht worden toegevoegd.

Lees meer over: ,