@telegraafboycot weer in de lucht

Er is op dit moment veel commotie over het telefoongesprek dat de Telegraaf voerde met het 9-jarige jongetje Ruben, de enige overlevende van de vliegtuigramp in Tripoli. Al snel werd er een Twitter account geopend genaamd @telegraafboycot als protest tegen de actie van de krant.

Binnen enkele uren had @telegraafboycot duizenden volgers met als gevolg dat Twitter het account sloot vanwege mogelijke spam gezien het snel stijgende aantal volgers. Vanwege de sluiting van het account werd al snel uitgeweken naar een ander Twitter account met eveneens snel de nodige volgers. Geruchten gingen echter ook dat het account werd gesloten op verzoek van de krant zelf. Dit laatste lijkt echter niet het geval te zijn geweest gezien het feit dat het account nu weer in de lucht is.

Het interview heeft een hoop los gemaakt op Twitter. Er worden veel tweets geplaatst en er wordt massaal opgeroepen om het abonnement op de krant op te zeggen.

Aansluitend op het Twitter account is er ook al de mogelijkheid om een zogenoemde Twibbon aan te maken, dit kan hier. Twitteraars kunnen op deze manier laten zien de boycot te ondersteunen. Er wordt dan een Telegraaf logo met een rood kruis toegevoegd aan een profielfoto zoals hieronder. Er zijn inmiddels al 322 supporters. Als laatste is er een Facebook groep geopend waarop gediscussieerd wordt over de actie van de krant.

De Telegraaf heeft op de website een verklaring geplaatst: "Het spijt ons dat er onder onze lezers het gevoel is ontstaan dat De Telegraaf onzorgvuldig heeft gehandeld. Het is nooit onze bedoeling geweest om misbruik te maken van de situatie van Ruben." aldus de krant.

Op het moment van schrijven staat het aantal volgers van @telegraafboycot op 5413 en het account heeft daarmee bijna net zoveel volgers als de Telegraaf.

Update

@telegraafboycot heeft nu meer volgers dan de Telegraaf.

Lees meer over: