Tekst vertalen met Google Goggles

Eind vorig jaar introduceerde Google een experimentele functie, Google Goggles. Google Goggles is een applicatie speciaal voor telefoons met het besturingssysteem Android waarmee Google informatie kan geven op basis van foto’s. Bijvoorbeeld: Je maakt een foto van een schilderij en Google zal dan proberen te herkennen om welk schilderij het gaat en vervolgens relevante informatie hierover opzoeken.

In februari werd vervolgens in Barcelona op het Mobile World Congress een eerste demonstratie gegeven van een vertaalmogelijkheid. Er was te zien hoe er een foto werd gemaakt van een Duitse menukaart die vervolgens vertaalt werd door Goggles.

Op dat moment nog experimenteel maar inmiddels is de vertaalfunctie geschikt voor lancering. Vanaf nu is Goggles uitgebreid met deze vertaalfunctie en kun je tekst zoals hierboven omschreven vertalen. Je richt je toestel op de tekst die je wilt vertalen en 'tekent' een vierkant om de tekst heen. Als Goggles de tekst herkent wordt direct de mogelijkheid getoond om te vertalen. Een screenshot daarvan hieronder.

In Barcelona kon Goggles alleen nog Duits, nu zijn ook Engels, Frans, Italiaans en Spaans beschikbaar en andere talen zullen gaan volgen.