Tegel maken om website vast te pinnen startscherm Windows 8

Voor eigenaren van websites is het mogelijk om van een specifieke website een nieuw menu toe te voegen aan de startbalk van Windows 7. Aanvullend op Windows 7 is er met Windows 8 een mogelijkheid gekomen om als eigenaar van een website of blog een icoon in te stellen die standaard wordt gebruikt op het moment dat de betreffende website wordt geplaatst op het nieuwe startscherm van Windows 8. Het icoon is wat dat betreft vergelijkbaar met het icoon dat kan worden ingesteld voor bijvoorbeeld de iPhone en iPad.

Het instellen van een icoon voor Windows 8 is eenvoudig. Dit kan op twee manieren, of met behulp van de website buildmypinnedsite.com of door simpelweg de onderstaande drie metatags te plaatsen in de broncode van een website. Met de eerste regel geef je aan welke naam de website moet krijgen zodra deze wordt geplaatst op het startscherm, de tweede regel bevat de achtergrondkleur van de tegel en de derde regel bevat de het pad naar de afbeelding. De afbeelding die je maakt moet 144 x 144 pixels zijn. Een voorbeeld hieronder onder de metatags die geplaatst moeten worden om de tegel te laten werken.

Overigens is het zo dat een gemaakte jumplist voor Windows 7 ook werkt in Windows 8. Op dezelfde website staat een tool een tool om een jumplist voor een website te maken.

<meta name="application-name" content="WebSonic.nl"/>
<meta name="msapplication-TileColor" content="#549141"/>
<meta name="msapplication-TileImage" content="windows-8-icon.png"/>

windows_8_tegel