Technisch manager Google krijgt 3.5 miljoen om te blijven

Eerder deze week lekte uit dat Google alle medewerkers een salarisverhoging zou gaan geven van 10 procent plus daar bovenop een royale bonus. Vlak nadat dit uitlekte werd de medewerkers die het nieuws naar buiten bracht op staande voet ontslagen door het bedrijf. Nu, een aantal dagen later is uitgelekt dat Google een belangrijke technisch manager 3.5 miljoen dollar aan aandelen heeft aangeboden om niet te vertrekken naar Facebook. De medewerker in kwestie is ingegaan op het bod en heeft dus besloten om niet te vertrekken naar het sociale netwerk.

Google heeft last van medewerkers die vertrekken naar andere bedrijven zoals LinkedIn, Twitter en met name Facebook. Eerder werd al bevestigd dat een medewerker een bod van 150.000 dollar, een salarisverhoging van 15 procent plus aandelen afwees en toch vertrok naar Facebook. Dit keer heeft Google dus de strijd gewonnen.

Eerder deze week vertelde CFO Patrick Pichette van Google nog dat de internet industrie verwikkeld is in een zogenaamde “war for talent”, hetgeen betekent dat goede verdiensten van groot belang zijn om de juiste medewerkers vast te houden.

Lees meer over: ,