Tafeltennis Google Logo Londen 2012

Vandaag is het tijd voor het zevende Olympische logo van Google en vandaag is de sport Tafeltennis aan de beurt, in 2008 tijdens de Olympische Spelen in Peking werd de sport voor het eerst in het zonnetje gezet door Google met een doodle. Tafeltennis staat sinds 1988 op het programma van de Olympische Zomerspelen en sinds dat moment is China veruit het meest succesvolste land geweest op de spelen gevolgd door Zuid-Korea.

De tafeltenniswedstrijden worden gespeeld in het London ExCeL International Exhibition Centre waar gisteren de finale enkelspel vrouwen werd gespeeld. De finale werd gewonnen door de Chinese Li Xiaoxia met 4-1 ten koste van de Chinese Ding Ning. Er deden ook twee Nederlandse vrouwen mee, Li Jie en Li Jiao. Li Jie werd helaas uitgeschakeld in de vierde ronde door de Japanse Ai Fukuhara, Li Jiao wist wel de kwartfinale te behalen maar ging hier onderuit tegen de uiteindelijke winnares Li Xiaoxia.

Begin van de middag worden de kwartfinales enkelspel mannen afgewerkt en later vandaag volgt dan de finale. In de komende dagen worden de teamwedstrijden gespeeld.

Google Doodle:

Alle Olympische Google Logo's

Alle geplaatste logo's door Google in het teken van de Olympische Zomerspelen in Londen bekijk je in dit overzicht. Verder de doodles die werden geplaatst tijdens de vorige edities van de zomerspelen in 2000, 2004 en in 2008 maar ook alle in de afgelopen jaren geplaatste doodles in het teken van de winterspelen bekijk je via de onderstaande links.

Lees meer over: , ,