Tabletgebruikers verwachten snelle sites zonder problemen

Uit een onderzoek uitgevoerd door Compuware komt naar voren dat mensen met een tablet vrij hoge eisen stellen aan websites mede dankzij ervaringen op computers met snelle verbindingen. Verwacht wordt dat sites zonder problemen werken en dat transacties snel kunnen worden uitgevoerd. 70 procent van alle tabletgebruikers verwacht dat een site binnen twee seconden in beeld verschijnt. Gevraagd ter vergelijking met een desktop geeft 28 procent aan te verwachten dat een site sneller laad op een tablet.

Vier van de tien gebruikers met een tablet geeft aan problemen te ondervinden bij het bezoeken van websites, de meeste klachten hebben betrekking op de laadtijd van een website. Na snelheid is een ander veel gehoord probleem het crashen van een site, daarna issues met de opmaak van een website en 404 pagina's die in beeld komen.

Zoals gezegd verwachten gebruikers met een tablet geen problemen. Bijna de helft van de gebruikers probeert een website maximaal twee keer opnieuw. Als een site in eerste instantie niet werkte dan probeert 24 procent het later nog eens en 6 procent komt nooit meer terug. Een groot deel van de gebruikers geeft aan dat als een site niet goed functioneert door te gaan naar de site van de concurrent (hopende dat die wel goed is).

Het volledige onderzoek is hier (PDF) te bekijken.