Symbaloo applicatie iPhone en Android

Symbaloo.com introduceert vandaag een applicatie voor de iPhone en voor Android. Symbaloo werd eind 2007 gelanceerd als een eenvoudige start op internet. Het bedrijf maakte een snelle ontwikkeling door tot een gemakkelijke oplossing voor het beheer en delen van visuele content. Symbaloo is met name populair binnen het onderwijs en onlangs is de grens van 6 miljoen bezoeken per maand gepasseerd. De groei komt vooral voort uit de lancering van een versie voor het onderwijs in Nederland en in Amerika.

Met de nieuwe applicatie voor iPhone en apparaten met Android wordt een oplossing geboden voor het beheer van content en favorieten tussen computer, mobiel en tablets.

Gebruikers kunnen hun content online in de cloud opslaan en instellingen worden automatisch gesynchroniseerd tussen alle apparaten. “We hebben de afgelopen periode veel energie ingestoken in product optimalisatie, onze onderwijsoplossing en de uitrol naar Amerika. De app stond hierna boven aan de wensenlijst van de community, en is ook voor een belangrijk deel samen ontwikkeld.”, aldus Sander Vessies van Symbaloo.

Automatisch synchroniseren

De belangrijkste voordelen van de applicatie zijn gemak, controle en tijdsbesparing zegt Symbaloo. Zo staan alle favoriete links van de computer direct op de mobiel en worden instellingen automatisch gesynchroniseerd. Wordt er een nieuw blokje toegevoegd aan de webversie op de computer, dan staat deze direct in de applicatie en omgekeerd.

iPhone en Android

De Symbaloo applicatie is ontwikkeld voor zowel iPhone als Android en beiden zijn in de basis identiek aan elkaar al zijn er een aantal subtiele verschillen. Deze verschillen zitten hem voornamelijk in de gebruikelijke menustructuur van beide besturingssystemen. Omdat Apple blokjes met afgeronde hoekjes niet toestaat in applicaties starten iPhone gebruikers in eerste instantie met vierkante blokjes. Dit is niet in lijn met de blokjes op de webversie van Symbaloo maar via de instellingen van de applicatie kan dit alsnog worden ingesteld. In de applicatie voor Android hebben de blokjes standaard afgeronde hoekjes.

De features:

 • Je Symbaloo instellingen gesynchroniseerd tussen iPhone, iPad en Mac of PC
 • Zoek in de Symbaloo gallery naar duizenden pagina’s
 • Voeg direct nieuwe websites aan je Symbaloo toe
 • Snel zoeken naar blokjes
 • Al jouw favorieten gesynchroniseerd tussen iPhone en PC of Mac
 • Geïntegreerde RSS-reader voor al je favoriete nieuwsbronnen
 • Direct vanuit de app zoeken op het internet
 • Blokjes delen via bluetooth
 • Personaliseer je Symbaloo app met eigen achtergronden
 • Websites direct delen via Twitter
 • Direct radio luisteren vanuit de app

Downloaden van de applicatie voor de iPhone kan hier, voor Android hier. Symbaloo wordt in de loop van de zomer ook verder geoptimaliseerd voor gebruik op tablets.

Lees meer over: ,