Suske en Wiske in een speciale uitgave op bezoek bij Hyves

Vandaag is er een bijzondere Suske en Wiske uitgekomen die volledig in het teken staat van internetveiligheid. Deze speciale uitgave die de titel Suske en Wiske en de Sinistere Site heeft werd gemaakt door Prima Onderwijs in samenwerking met een aantal partijen die zich bezig houden met hoe je veilig kunt internetten.

Op bezoek bij Hyves

Naast het reguliere Suske en Wiske verhaal staan in deze uitgave meer dan tien pagina's aan tips voor veilig internetten waaronder twee pagina's met een exclusieve strip over Hyves. Te lezen is hoe Suske en Wiske erachter komen dat er een nepprofiel van Schanulleke is aangemaakt. Ze worden vervolgens uitgenodigd door Nine Ludwig, hoofdredacteur bij Hyves, die het duo in de strip rondleidt op het kantoor van Hyves.

Tot slot vertelt ze hoe Suske en Wiske en andere Hyvers in contact kunnen komen met de community managers en geeft tips over veilig hyven.

Bestellen

De eerste 150.000 exemplaren zijn vandaag uitgeleverd aan voornamelijk het onderwijs en ouders en zijn niet in de winkel verkrijgbaar. Het album is in een tweede druk op bestelling beschikbaar via http://www.prima-online.nl/suskeenwiske/bestellen/

© 2011 Standaard Uitgeverij/WPG

Lees meer over: