Susan Wojcicki nieuwe CEO van YouTube

Susan Wojcicki nieuwe CEO van YouTube

Eerder deze week kondigde Microsoft aan dat Satya Nadella de nieuwe CEO is geworden van het bedrijf. Maar niet alleen Microsoft heeft deze week een nieuwe CEO gekregen maar ook YouTube heeft een nieuwe directeur. Niemand minder dan Susan Wojcicki is de nieuwe CEO geworden van YouTube. Susan Wojcicki heeft het stokje overgenomen van Salar Kamangar die wel gewoon bij Google in een andere functie blijft werken, Kamangar was sinds 2010 directeur van de videowebsite als opvolger van medeoprichter Chad Hurley. Salar Kamangar kwam als negende medewerker in 1999 in dienst van Google.

Susan Wojcicki was de zestiende werknemer van Google en werkt dus al bijzonder lang bij het bedrijf, de laatste tijd was ze SVP of Advertising and Commerce. Echter voor ze ging werken bij Google had ze ook al te maken met het bedrijf want de start van Google vond plaats in haar toenmalige garage. De oprichters, Larry Page en Sergey Brin, verbleven echter niet heel lang in de garage want al snel zou het bedrijf verhuizen naar een echt kantoor Palo Alto. In 2006 kocht Google de garage als verjaardagscadeautje, afgelopen jaar werd in deze garage vanwege de vijftiende verjaardag nog een presentatie gehouden.

Advertising and Commerce zal overigens overgenomen worden door Sridhar Ramaswamy.

Salar and the whole YouTube team have built something amazing. YouTube is a billion person global community curating videos for every possibility. Anyone uploading their creative content can reach the whole world and even make money. Like Salar, Susan has a healthy disregard for the impossible and is excited about improving YouTube in ways that people will love, aldus de korte verklaring van Google CEO Larry Page over de aanstelling.

Lees meer over: ,