Surface RT 1 miljoen keer verkocht volgens UBS

SurfaceMicrosoft zou tot op heden 1 miljoen exemplaren hebben verkocht van de Surface RT, althans dat schat analist Brent Thill van UBS. Het apparaat werd in juni afgelopen jaar geïntroduceerd en is sinds 26 oktober te koop in een beperkt aantal landen waaronder in de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. Tot op heden zijn er nog geen officiële cijfers van Microsoft over de verkoop van de Surface RT. 1 miljoen exemplaren is nog niet veel en een deel van het probleem is dat mensen momenteel nog kiezen voor een iPad van Apple in plaats van een Surface RT, ook wordt het apparaat maar in een beperkt aantal winkels van het bedrijf en in een beperkt aantal landen verkocht sinds 26 oktober.

Thill is ondanks de tegenvallened cijfers wel positief over de toekomst van de tablet en hij verwacht met name dat straks de Surface Pro populair zal worden bij bedrijven en een waardig alternatief zal zijn voor de iPad. Het is de verwachting dat Microsoft de Surface Pro op 29 januari zal gaan presenteren, het apparaat zal dan vanaf 30 januari verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten en in mogelijk de landen waar nu ook de Surface RT te koop is.

De 64 GB Surface Pro is er in de Verenigde Staten voor 899 dollar, de 128 GB variant kost 999 dollar. In beide gevallen wordt er geen Touch Cover die kan dienen als toetsenbord meegeleverd, deze moet apart aangeschaft worden. Vergeleken met de Surface RT is de Surface Pro beter qua specificaties en tevens bevat deze tablet Windows 8 Pro. De batterij gaat echter niet zo heel lang mee, uit een recent bericht van Microsoft bleek dit 4 uur te zijn.

Lees meer over: ,