Surface Pro voor eind mei naar Nederland

Surface LogoMicrosoft heeft aangekondigd zowel de Surface RT als de Surface Pro in een groot aantal nieuwe landen te gaan uitbrengen. In Nederland is sinds 14 februari dit jaar alleen de Surface RT beschikbaar en voor het eind van volgende maand zal ook de Surface Pro beschikbaar gaan komen. De Surface Pro heeft betere specificaties als de Surface RT, de tablet heeft heeft een Intel Core i5-processor, een USB 3.0 poort, is iets zwaarder met 903 gram en iets dikker met 13.5 millimeter. De Pro is er met 64 GB en 128 GB opslag en de volledige versie van Windows 8 Pro, in tegenstelling tot de Surface RT.

Naast Nederland komt de Surface Pro ook voor het einde van volgende maand naar Australië, Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Ierland, Italië, Luxemburg, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland, en het Verenigd Koninkrijk. De landen Zuid-Korea, Maleisië, Rusland, Singapore en Thailand krijgen de tablet voor het einde van juni. Op dit moment is de Surface Pro alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en in China. Microsoft zal de Surface RT gaan lanceren in Maleisië, Mexico, Zuid-Korea en Thailand.

Wat de prijs van de Surface Pro in Nederland zal gaan worden is nog niet duidelijk. De 64 GB versie van de Pro is er in de Verenigde Staten voor een bedrag van 899 dollar, de 128 GB versie kost 999 dollar. In beide gevallen wordt er geen Touch Cover meegeleverd. Deze Touch Cover zal apart moeten worden aangeschaft voor een bedrag van 100 dollar.

surface_pro

Lees meer over: ,