Surface Pro gepresenteerd op 29 januari

Surface De Surface Pro zal waarschijnlijk op 29 januari gepresenteerd gaan worden door Microsoft en een dag later beschikbaar komen. Eind november afgelopen jaar kondigde Microsoft de prijzen aan van de Surface Pro en het bedrijf gaf toen aan dat het apparaat in januari 2013 beschikbaar zou gaan komen zonder verder een exacte datum op te geven.

Diverse bronnen weten nu te melden dat de datum dinsdag 29 januari zal zijn en dat de verkoop in ieder geval in de Verenigde Staten op woensdag 30 januari zal gaan beginnen. Het is niet duidelijk in welke andere landen het apparaat beschikbaar zal komen maar vermoedelijk zullen dit dezelfde landen zijn als waar nu de Surface RT te koop is zoals in Frankrijk en Duitsland. In Nederland is de Surface RT altijd nog niet beschikbaar en vermoedelijk zal de Surface Pro eind deze maand ook nog niet naar Nederland komen.

De 64 GB versie van de Surface Pro is er in de Verenigde Staten voor 899 dollar, de 128 GB versie kost 999 dollar. In beide gevallen wordt er geen Touch Cover die kan dienen als toetsenbord meegeleverd, deze moet apart aangeschaft worden. Begin vorige maand bleek nog dat de batterij van de Surface Pro slechts 4 uur zal werken. Toen waren er ook geruchten over een Surface 2 met een 8,6 inch scherm en een Surface Book 14,6 inch.

Lees meer over: ,