Suggesties Google uitschakelen

Google zal standaard suggesties tonen op het moment dat je begint met het typen van een zoekopdracht, iets wat al lang aanwezig is. Zodra je begint met het typen van een zoekopdracht wordt je direct doorgestuurd naar de zoekresultaten en deze verversen dan terwijl je aan het typen bent, tegenwoordig ook als je niet bent ingelogd. Als je daarna bovenin het zoekveld de zoekopdracht aanpast worden er eveneens suggesties getoond.

Nu was er eerder altijd een instelling om deze suggesties uit te schakelen maar deze instelling bestaat al een tijdje niet meer. Zelfs als je Google Instant uitzet worden de suggesties nog wel gewoon getoond, de zoekresultaten verversen dan alleen niet meer.

Uitschakelen

Voor degene die liever geen suggesties in beeld zien is er nog wel een simpele manier, die eveneens al langere tijd bestaat om deze uit te schakelen. Een bijwerking van deze oplossing is dat ook Google Instant in dat geval wordt uitgeschakeld. Het uitschakelen kan door simpelweg de onderstaande URL te gebruiken en deze in te stellen als startpagina.

Vanaf dat moment worden de suggesties niet meer getoond, niet op de homepage en niet op de pagina met resultaten. Gebruik je Google.com? wijzig dan in de URL .nl naar .com.

http://www.google.nl/webhp?complete=0

Lees meer over: , ,