Street View: Westerkerk Amsterdam en Grote Kerk Breda toegevoegd

Aan Google Street View zijn recent de Westerkerk in Amsterdam en de Grote Kerk in Breda toegevoegd. Beide kerken kunnen nu online bezocht worden inclusief de kerktorens.

Wie naar de Grote Kerk in Breda gaat krijgt aan de linkerkant een menu te zien om te schakelen tussen etages en op deze manier bereik je eenvoudig de kerktoren waar je de klok van dichtbij kunt bekijken maar ook andere ruimtes in de kerk. Hoewel het ook mogelijk is om de toren van de Amsterdamse Westerkerk te beklimmen is hier geen navigatie aan de linkerkant aanwezig om snel de beelden van de kerktoren te bekijken.

google_maps_grote_kerk_breda

Westerkerk

Het idee om de Westerkerk te fotograferen was afkomstig van een fotograaf gecertificeerd voor het maken van beelden voor Street View. Een dergelijke fotograaf wordt door Google een 'vertrouwde fotograaf' genoemd en diegene heeft een gratis trainingsprogramma van het bedrijf gevolgd om interieurbeelden te kunnen maken en op Google Maps te publiceren. Sinds mei vorig jaar is Google Business Photos beschikbaar in Nederland.

John Faass, voorzitter van de kerkenraad laat weten dat het een investering was van enkele honderden euro's, 'Wij gebruiken de foto's begin volgend jaar op een speciale site waarop je een steen kunt adopteren. Zo gaan we fondsen werven. Met een beetje geluk levert onze aanwezigheid in Google Maps extra interesse op'. Het is sinds kort zo dat Google ook in de zoekresultaten laat zien als er interieurbeelden van een bepaalde locatie beschikbaar zijn, ook te zien als er gezocht wordt naar de Westerkerk in Amsterdam.

google_maps_westerkerk