Street View op de iPhone

Zo makkelijk als er overgeschakeld kan worden op Google Street View op een computer kan dit niet op dezelfde manier op de iPhone. Sinds 2008 is Street View beschikbaar op de iPhone maar de dienst is even wat lastiger te vinden zo blijkt uit diverse berichten van gebruikers die het niet kunnen vinden. Via de reguliere versie pak je het gele poppetje aan de linkerkant, genaamd Pegman op en zet je deze op een locatie waar beelden van beschikbaar zijn. Het figuurtje van Street View komt niet in dezelfde vorm terug op de iPhone maar ziet er net even anders uit.

Om over te schakelen naar de straatweergave open je de kaarten applicatie op je iPhone. Ga dan naar het zoekveld en typ hier de gewenste locatie, in dit geval een locatie waar beelden van beschikbaar zijn. Je wordt vervolgens naar de locatie gebracht en er wordt direct een speld op de kaart geplaatst zoals hieronder in de screenshot.

Boven de speld is een tekstballon te zien met de locatie. Druk hier dan op het kleine poppetje dat voor de locatie staat om over te schakelen naar Street View.

Het 'lopen' door de straten gaat dan op dezelfde manier als normaal. Door op het kaartje rechtsonder te drukken verlaat je de straatweergave weer. Het openen van Street View gaat dus altijd via een speld. Eventueel kun je ook via de opties op een willekeurige locatie een speld laten vallen. Druk dan op speld om te bekijken of Street View beschikbaar is.