Street View: Nieuwe beelden van diverse skigebieden en meer

Met de winter voor de deur en daarmee dus ook voor velen de wintersport heeft Google nieuwe beelden van diverse skigebieden toegevoegd aan Street View. Afgelopen jaar in november werden de eerste beelden van enkele skigebieden online gezet, Google ging hiervoor op pad met een speciale sneeuwscooter voorzien van een camera. Op dat moment ging het alleen om beelden van skipistes in de Verenigde Staten en Canada maar nu met de nieuwe update zijn er ook skigebieden in andere landen toegevoegd.

In totaal kunnen er nu meer dan 90 skipstes virtueel bezocht worden waaronder in Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Italië en Spanje. Zo kun je bijvoorbeeld afreizen naar Sölden in Oostenrijk of de plaatsen Sankt Moritz en Zermatt in Zwitserland.

Spitsbergen

Ook zijn er beelden toegevoegd van Spitsbergen, een eilandengroep in de Noordelijke IJszee 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. De oppervlakte is ca. 63.000 km², waarvan 60% bedekt met gletsjers. Detail is overigens dat de naam Spitsbergen ooit werd bedacht door Willem Barentsz in 1596 toen hij onderweg was naar Nova Zembla.

Estland

Verder is Google afgereisd naar Estland om hier over verschillende ijswegen te rijden om foto's te maken. Deze wegen zijn uiteraard alleen open als het ijs dik genoeg is en het weer goed is. Zo heeft Google met de auto gereden van Rohuküla naar Sviby, een 10 kilometer lange ijsweg en van Haapsalu naar Noarootsi, een 3 kilometer lange ijsweg.

Nunavut

Google is recent op uitnodiging van de organisatie Nunavut Tunngavik afgereid naar Cambridge Bay, een gemeente met iets meer dan 1600 inwoners in Nunavut. Nunavut is het jongste en grootste territorium van Canada, het gebied beslaat meer dan één vijfde van het land en is het woongebied van de grootste groep Canadese eskimo's (Inuit).

Australië

Dan gaan we na de bovengenoemde gebieden waar het over het algemeen vrij koud is nog even naar twee landen waar de temperatuur gemiddeld een stuk beter is. Google heeft beelden toegevoegd van Taronga Zoo en Luna Park in Sydney. Taronga Zoo is de grootste dierentuin van Sydney dat al bestaat sinds 7 oktober 1916. Luna Park is een attractiepark gelegen vlakbij de bekende Harbour Bridge, ook te zien op de foto hieronder.

Botswana

Van Australië door naar Botswana in Afrika. Eerder dit jaar begon Google met het maken van foto's in het land en deze zijn nu online te bekijken. Botswana is daarmee het tweede Afrikaanse land waar Street View nu beschikbaar is, in 2010 werden er al beelden online geplaatst van diverse steden in Zuid-Afrika vlak voor het wereldkampioenschap voetbal.

Indonesië

Als laatste dan Indonesië. In het land is Street View momenteel nog niet beschikbaar maar hier zal verandering in gaan komen. Google is namelijk begonnen met het maken van foto's in het land met bijna 250 miljoen inwoners. Het is niet duidelijk wanneer de eerste foto's van Indonesië online zullen gaan komen, wel is duidelijk dat het een behoorlijke tijd zal gaan duren voordat het grootste deel van het land is gefotografeerd. Voor het project werkt Google samen met het Ministerie van Cultuur en Toerisme.