Street View: Inval Google Zuid-Korea en beschikbaarheid Duitsland

De politie in Zuid-Korea heeft een inval gedaan in het kantoor van Google in Seoul omdat het bedrijf volgens de politie illegaal gegevens heeft verzameld van internetgebruikers. Het betreft gegevens over onbeveiligde netwerken zoals dit eerder dit jaar ook aan de orde was in andere landen. Google maakte onlangs bekend dat de bewuste apparatuur is verwijderd van de auto's en dat er alleen nog maar 3D-beelden verzameld kunnen worden door de auto's.

Duitsland

Terwijl het kantoor van Google in Zuid-Korea dus onder vuur ligt heeft het bedrijf bekend gemaakt in dat later dit jaar de beelden in Duitsland beschikbaar gekomen. Het betreft in eerste instantie 20 verschillende steden: Berlijn, Bielefeld, Bochum, Bonn, Bremen, Dortmund, Dresden, Duisburg, Düsseldorf, Essen, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Keulen, Leipzig, Mannheim, München, Neurenberg, Stuttgart en Wuppertal. Onlangs nog waren er al een aantal Duitse beelden te bekijken in het Nederlandse Rijssen.

Rusland

Dan als laatste heeft Google in Rusland live verkeersinformatie beschikbaar gemaakt. Dit is alleen beschikbaar in Moskou en St. Petersburg.