Street View in Duitsland gelanceerd

Na de nodige commotie in het land vanwege het feit dat Google foto's aan het maken was voor Street View is de dienst dan nu toch een feit in Duitsland, echter nog zeer beperkt. Google heeft zojuist Street View gelanceerd in het land als een soort preview en zodoende zijn er alleen foto's van de plaats Oberstaufen te zien en enkele andere bekende locaties in Hamburg, München, Berlijn, Dresden en Stuttgart.

Dat Oberstaufen is gekozen door Google om een preview van Street View te introduceren in Duitsland heeft te maken met het feit dat de burgemeester van de stad totaal geen problemen heeft met de dienst van Google. Zowel de burgemeester als de inwoners van Oberstaufen zien Street View als een kans om de stad extra te promoten. De huizen van mensen die hebben uitgeschreven voor Street View zijn onherkenbaar gemaakt. Een voorbeeld van zo'n huis is in de afbeelding hieronder te zien in Oberstaufen.

Onlangs maakte Google al bekend dat er dit jaar nog beelden beschikbaar zouden komen van 20 verschillende Duitse steden waaronder Berlijn, Bremen, Dortmund, Duisburg, Düsseldorf, Hamburg, Hannover, Keulen, München en Stuttgart. Daarnaast doken er eerder dit jaar al beelden uit Duitsland op in de Nederlandse plaats Rijssen. Het ging hier om foto's van de Duitse plaats Marl die enkele dagen na ontdekking werden verwijderd.