Google Street View in 50 landen beschikbaar

streetviewGoogle lanceerde Street View als toevoeging binnen Google Maps in 2007. Op dat moment konden er nog maar slechts vijf steden in de Verenigde Staten digitaal worden bekeken. Dit waren de steden San Francisco, New York, Las Vegas, Miami, en Denver. Sinds de introductie eind mei 2007 is Google druk aan het fotograferen geslagen in de Verenigde Staten en al snel ging het bedrijf ook steden fotograferen in andere landen.

Auto, Fiets, Trolley en Rugzak

Aanvankelijk deed Google dit alleen met auto's maar omdat je immers niet overal kan komen met een auto werd op een gegeven moment de Street View Trike gepresenteerd, een 114 kilo-zware driewieler om ook de lastig te bereiken plekken te kunnen vastleggen. In Nederland werd bijvoorbeeld deze driewieler gebruikt om attractieparken zoals de Efteling en Attractiepark Slagharen te fotograferen evenals het Binnenhof in Den Haag.

De driewieler werd op een gegeven moment zelfs op een trein gezet in Zwitserland en afgelopen jaar nog op een boot. Het is echter niet gebleven bij de auto en de Street View Trike. Om skigebieden te fotograferen kwam Google met een sneeuwscooter voorzien van een camera, om musea van binnen te kunnen fotograferen werd de Street View Trolley bedacht en afgelopen jaar was er nog de introductie van een rugzak met een camera.

Nu vijf jaar later is Street View beschikbaar in 50 verschillende landen. Deze mijlpaal werd bereikt met het beschikbaar maken van Street View in de landen Hongarije, Lesotho en India. Met het toevoegen van deze landen heeft Google tevens nieuwe beelden toegevoegd van een groot aantal steden in Polen en Roemeniƫ. Ook zijn er andere locaties bijgewerkt waaronder in Frankrijk, Italiƫ, Rusland, Singapore, en in Thailand.

Meer over de geschiedenis van het gele poppetje Pegman van Street View lees je hier.

street_view_trike