Google Maps: Verkeersinformatie, Street View, en Ongelukjes

Een aantal updates betreffende Google Maps en Google Street View. Als eerste heeft Google in meer landen live verkeersinformatie beschikbaar gemaakt. Het gaat om 7 nieuwe regio's in 7 nieuwe landen, dit zijn gebieden in Belarus, Estland, Letland, Mexico, Peru, Roemenië en Zuid-Afrika. Vorig jaar juli werd live verkeersinformatie beschikbaar gemaakt in Nederland, je bekijkt zo eenvoudig de huidige stand van zaken op de Nederlandse wegen en je kunt bekijken hoe de omstandigheden zijn op andere dagen.

Verkeersinformatie is nu beschikbaar in 19 landen, wat betreft al deze landen is de verkeersinformatie bijgewerkt en uitgebreid. Activeren kan door door naar Google Maps te gaan en rechtsboven onder de verschillende weergaven te kiezen voor verkeer.

Street View

Google heeft nieuwe beelden toegevoegd van Hawaii, het gaat om een uitbreiding van de beelden van zes eilanden waarmee je direct al goed in de vakantiestemming kan komen na het bekijken. Het gaat om de eilanden, Oahu, Maui, het Grote Eiland (Hawaii), Molokai, Kauai en Lanai. Naast de eilanden zijn er ook nieuwe beelden beschikbaar gemaakt in Tsjechië. In eerste instantie waren alleen Praag en Brno plus enkele andere steden vanaf straatniveau te bekijken maar nu is dit aantal vergroot naar in totaal meer dan 50 steden.

Detail bij de toevoeging van de Hawaïaanse eilanden is dat zodra je hier overschakelt naar Google Street View Pegman, het gele figuurtje van Google Street View voorzien wordt van een surfboard. Meer uitvoeringen van het gele poppetje bekijk je hier in het overzicht.

Ongelukjes

Als laatste zijn er de laatste tijd meerdere malen foto´s opgedoken van Street View auto's die een ongeluk hebben gehad. Op de eerste foto hieronder is te zien hoe een auto van Google een gat in is gereden in Frankrijk. Op de tweede foto hieronder zit de auto wat meer in elkaar... behoorlijk in elkaar... er zijn verder geen details bekend over het ongeluk.