Street View: Eerste American football-stadion toegevoegd en meer

Google Maps LogoEerder deze maand vond in de Verenigde Staten de American footballfinale plaats die werd gewonnen door de Baltimore Ravens. Hoewel het seizoen met de Super Bowl tot een einde is gekomen en het volgende seizien pas over 202 dagen start heeft Google nu beelden beschikbaar gemaakt van het Lucas Oil Stadium, het stadion van de Indianapolis Colts waar afgelopen jaar nog de Super Bowl werd georganiseerd.

Dit is het eerste American football-stadion in de Verenigde Staten dat digitaal te verkennen is maar het is de bedoeling dat er in de toekomst meer stadions zullen gaan volgen. Je kunt het veld op maar ook andere gedeeltes kunnen worden bekeken zoals restaurants en kleedkamers. Het overdekte stadion werd in 2008 geopend en er zijn 63000 plaatsen.

Google heeft al vaker stadions gefotografeerd voor Street View waaronder alle stadions in Zuid-Afrika gebruikt voor het Wereldkampioenschap voetbal 2010 en alle stadions gebruikt voor het Europees kampioenschap voetbal afgelopen jaar in Polen en Oekraïne. In Nederland kan het Philips Stadion in Eindhoven digitaal bezocht worden sinds 2010.

lucas_oil_stadion

Andere updates Street View

Dan is er nog meer nieuws gerelateerd aan Street View. Google heeft 38 nieuwe skiresorts in de Verenigde Staten en Canada toegevoegd aan Google Maps om digitaal te kunnen verkennen. In november 2011 begon Google met het toevoegen van beelden van skigebieden, deze foto's zijn gemaakt met een sneeuwscooter voorzien van een camera.

Als laatste is Street View voor gebruikers sinds kort ook beschikbaar gemaakt op de Wii U zodat ook op dit apparaat het verkennen van locaties mogelijk is. Een video hieronder.