Street View: Beklim digitaal vulkaan Fuji, de hoogste berg van Japan

google_logo_fujiOp 23 juni dit jaar werd de vulkaan Fuji in Japan opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Met zijn 3776 meter is de vulkaan die al slaapt sinds 1709 de hoogste berg van het land. Het feit dat de vulkaan werd opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco werd gevierd door Google met een logo op de homepage van Google Japan.

Nu een maand later heeft het bedrijf beelden van Fuji toegevoegd aan Google Street View en dus kan vanaf de berg nu digitaal worden beklommen. Net als eerder gedaan werd met de Mount Everest en de Kilimanjaro zijn er diverse medewerkers de berg opgegaan met de Street View Trekker, een grote rugzak van bijna twintig kilo voorzien van de nodige camera's. Zij hebben het Yoshida pad volledig gefotografeerd die gaat tot aan de top van de krater die overigens alleen in de maanden juli en augustus beklommen mag worden.

Overigens heeft Google recent ook laten weten in april dit jaar Venetië te hebben gefotografeerd. Twee medewerkers van het bedrijf zijn afgereisd naar de stad in het noordoosten van Italië om hier eveneens met de Street View Trekker beelden te verzamelen. Daarnaast ligt er nog een plan om met een boot Venetië te gaan fotograferen zoals in 2011 werd gedaan om het Amazonegebied te fotograferen. Het is de verwachting dat de in Venetië geschoten beelden voor het einde van het jaar online beschikbaar zijn.