Street View auto’s niet meer op pad in Duitsland

Google zal in de toekomst geen foto's meer gaan maken in Duitsland voor Google Street View. Wat precies de reden hierachter is wordt onduidelijk over gedaan maar de link met de problemen van afgelopen jaar rondom de dienst is natuurlijk al snel gelegd. Afgelopen jaar werd Street View in Duitsland gelanceerd, echter vlak na de aankondiging van Street View in Duitsland kwamen direct al de nodige privacybezwaren.

Huidige beelden

Op dit moment zijn twintig steden te bekijken vanaf straatniveau en hier zal het dan ook bij blijven. De huidige beelden blijven gewoon beschikbaar maar worden niet meer bijgewerkt en beelden van nieuwe locaties worden dus niet meer gemaakt. Het is niet bekend in hoeverre deze beslissing definitief is en of Google mogelijk in de toekomst toch nog het plan op gaat pakken om Street View in Duitsland verder uit te gaan breiden.

Microsoft

Detail hierbij is dat Microsoft net heeft aangekondigd om Streetside te gaan lanceren in Duitsland. Niet lang na de aankondiging volgde ook direct al de eerste protesten. De auto's van Microsoft gaan op 10 mei tot 11 juni rijden in de steden, Nürnberg, Fürth, Erlangen, München, Ingolstadt en Augsburg. De beelden komen dan deze zomer online.

Uiteindelijk zullen de Streetside auto's van Microsoft 50 Duitse steden gaan bezoeken in de komende 18 maanden. Net als Google dit al deed komt ook Microsoft met een mogelijkheid voor inwoners om zich uit te schrijven, huizen worden dan niet getoond. Kentekens en gezichten worden automatisch onherkenbaar gemaakt.