Street View auto heeft geen Ezel aangereden, bewijs van Google

In de afgelopen dagen gingen er berichten rond op internet over ezel die aangereden zou zijn door een Street View auto van Google. De geruchten begonnen toen er op het account van Dr. Sheldon Cooper uit de comedyserie The Big Bang Theory op Twitter een link naar de foto werd geplaatst. Het ging om beelden van Kweneng, een district in het zuidoosten van Botswana, Google Street View werd hier eind november vorig jaar geïntroduceerd.

google_maps_ezel

Ezel ongedeerd

Op de foto hierboven is te zien hoe een ezel op de weg ligt en hier werd druk over gespeculeerd. Zodoende heeft Google nu de moeite genomen om duidelijkheid te geven over het dier, de auto van het bedrijf heeft de betreffende ezel gelukkig niet aangereden. Op de eerste twee foto's hieronder is te zien hoe de ezel op de weg ligt op het moment dat de auto in de buurt komt, op de foto's eronder is te zien dat de ezel is opgestaan en weggelopen. Vermoedelijk nam het dier een stofbad. Zelf de beelden bekijken kan hier.

Het is overigens ooit wel eens voorgekomen dat een Street View auto in aanraking kwam met een dier. In februari doken er beelden op van een hert die was aangereden door een auto van Google die foto's aan het maken was, dit gebeurde in de Verenigde Staten. De beelden van de aanrijding werden na ontdekking direct offline gehaald door het bedrijf.

google_maps_ezel_2

google_maps_ezel_3