Straks Amazonegebied verkennen met Google Street View

Momenteel verblijven enkele medewerkers van Google in het Amazoneregenwoud om hier beelden te maken van onder andere de rivier en omliggende bossen. Google doet dit in samenwerking met de stichting FAS, een lokale non-profit organisatie. In de eerste fase wil Google zo'n 50 kilometer van de Rio Negro rivier in Brazilië in beeld brengen.

Nu hebben we al vaak de Street View Trike voorbij zien komen, de fiets die Google gebruikt om beelden te maken van plekken waar de auto niet kan komen, bijvoorbeeld stadions en attractieparken. Er is een sneeuwscooter en zelfs een Street View Trolley om musea van binnen te fotograferen. Om nu de rivier op te gaan heeft Google niet een speciale Street View boot maar is er voor gekozen om een fiets met camera boven op een boot te plaatsen. De Trike zal tevens worden gebruikt om de lokale dorpjes te fotograferen.

Het zal nog even duren voordat je de rivier en de dorpjes online kunt verkennen, wanneer de foto's precies worden toegevoegd is nog niet duidelijk. Foto's van de voorbereidingen waaronder van de boot met de fiets erbovenop zie je hieronder.

Irak

Over de Street View Trolley gesproken. Google heeft ook laten weten op bezoek geweest te zijn bij het Nationale Museum in Irak. In totaal zijn een aantal medewerkers van Google een week in Baghdad geweest om met de trolley te rijden in het museum. Ze mochten telkens vanwege veiligheidsredenen maximaal 4 opeenvolgende uren foto's maken wat in totaal enkele duizenden foto's heeft opgeleverd. Het resultaat is hier te bekijken.